In de tweede klas van de middelbare school kwam ik voor het eerst in aanraking met het vak van filmen en monteren. De eerste filmpjes die ik maakte waren filmpjes over gebeurtenissen op school. Hier werd zowel in ENG setting gedraaid als in multicam met regie. In het tweede van het VMBO heb ik mij ook aangemeld als vrijwilliger bij Family7. Daar ben ik begonnen als cameraman-assistent en ben ik daarna doorgegroeid tot cameraman.

Na het VMBO heb ik mijn passie gevolgd en ben ik doorgegaan met filmen en monteren. Vervolgens heb ik een bijhorende opleiding gevolgd op het MBO. In het jaar 2 van het MBO heb ik samen met een vriend besloten een eigen bedrijf te beginnen, genaam “Mani Videoproductie”. Dit was het gevolg van de verzoeken die wij kregen om bruiloften en/of andere evenementen te filmen. Een van de grootste klus was in opdracht van FC Zwolle nu PEC Zwolle. Zij benaderde “Mani Videoproductie” om voor de technische staf de wedstrijden te filmen, deze beelden werden vervolgens gebruikt voor video analyse.

Op het MBO moest ik tijdens de opleiding twee stages lopen. Mijn eerste stage heb ik gelopen bij een productiemaatschappij, genaamd Rainbow Producties. Zij maken drie programma’s (Mooi duurzaam Nederland, Werken in Nederland en Puur & Innovatief) voor RTL Nederland. Mijn tweede stage gelopen bij Flicks Prdoucties. Zij maken bedrijfsfilm. Na deze stage ben ik afgestudeerd als cameraman/editor en ging ik de arbeidsmarkt op.

Ik vond mijn baan bij CocoonTV. Doordat ik een vaste baan had gevonden ben ik gestopt met mijn “eigen” bedrijf. Bij CocoonTV kwam ik binnen voordat het derde seizoen van Mijn Leven Mijn Gezondheid ging beginnen. Binnen CocoonTV heb ik de functie als Hoofdeditor. Ik zorg dat binnen de edit alles goed verloopt en alles en deadline gehaald worden. Verder verzorg ik zelf de eindmontage van de programma’s en lever ik deze aan bij RTL Nederland. Naast Mijn Leven, Mijn Gezondheid produceert CocconTV ook Schoner Nederland en verzorgen zij de registratie en montage van de Rallycross Europe. Naast uitzendinge voor MotorsTV verzorg ik ook voor content op de sociale media, dit zijn korte spectaculaire video’s.

Naast mijn vaste baan werk ik in het weekend ook nog aan projecten. Zo ben ik onder andere betrokken geweest als Runner bij de opnames van de film Peer en heb ik opnames gemaakt en gemonteerd voor het Rode Kruis.